21:23 17.12.2018

Оголошені синодом УПЦ (МП) заборони щодо митрополитів Олександра і Симеона не канонічні

2 хв читати
Оголошені синодом УПЦ (МП) заборони щодо митрополитів Олександра і Симеона не канонічні

Глава інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) роз'яснив, що заборони, прийняті Синодом Української православної церкви (Московського патріархату) щодо учасників Об'єднавчого собору - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) та митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького), не мають канонічного значення.

"Заборони, оголошені синодом УПЦ (МП) щодо митрополитів Симеона і Олександра (Драбинка), не мають канонічного значення, адже згідно листів Вселенського Патріарха до них від 14.12.18 вони перебували під омофором Вселенського Патріарха і як такі 15.12 увійшли на Об'єднавчому соборі в єдину ПЦ України", - написав архієпископ Євстратій (Зоря) на сторінці у Фейсбуці в понеділок увечері.

Він уточнив, що з моменту обрання митрополита Київського і всієї України Епіфанія "всі вони в автокефальній помісній церкві України".

Як повідомлялося, синод УПЦ (МП) у понеділок відсторонив від посад митрополитів Симеона (Шостацького) і Олександра (Драбинка), які взяли участь у створенні об'єднаної Православної церкви України.

Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній заявив, що синод звільнив від керівництва єпархією і заборонив у священнослужінні митрополита Вінницького і Барського Симеона, а також заборонив священнослужіння і зняв з посади вікарного єпископа Київської митрополії митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

Митрополит Олександр (Драбинко) на своїй сторінці в Фейсбуці в понеділок розмістив лист Вселенського патріарха Варфоломія (оригінал і переклад) від 14 грудня, в якому той, зокрема, вказує: "... ми прийшли до рішення ... прийняти Вас в юрисдикцію нашого Святішого Апостольського і Патріаршого Вселенського Престолу разом з Вашим непорочним кліром і благочестивим народом, звільняючи від будь-якої відповідальності, або звинувачення, або будь-якої іншої заборони, що накладається на Вас яким би то не було церковним органом, і повністю приймаючи все, що Ви робили як єпископ і пастир".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА