13:35 17.12.2018

Митрополит Вінницький Симеон оголосив парафіянам про перехід з УПЦ (МП) у новостворену Православну церкву України

2 хв читати
Митрополит Вінницький Симеон оголосив парафіянам про перехід з УПЦ (МП) у новостворену Православну церкву України

Митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький) під час служби у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці в неділю оголосив про перехід з УПЦ (Московського патріархату) до новоствореної Православної церкви України, повідомляє сайт міста Вінниці "0432".

"16 грудня під час служби у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці митрополит Симеон оголосив парафіянам про перехід до новоствореної Помісної церкви", - йдеться в оприлюдненій у понеділок новині.

При цьому в повідомленні зазначається, що "раніше храм (Преображенський собор - ІФ) підпорядковувався УПЦ Московського патріархату"

Сайт "0432" також наводить слова керівника прес-служби єпархії протодиякона Владислава Демченка. "За словами спікера, звичайні парафіяни ніяких змін не відчують. Відбулася лише зміна керівництва в Києві. На запитання: "Якою мовою тепер правити в храмі?" отець Владислав відповів, що тією, якою побажають самі парафіяни: або українською, або церковнослов’янською", - пише міський портал Вінниці.

При цьому в повідомленні наголошується, що інформації про перехід інших паств Вінницькій області до новоствореної церкву поки що немає.

У свою чергу на сайті Вінницької єпархії УПЦ (МП) повідомляється, що в неділю, 16 грудня, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив пізню божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці.

Після літургії архіпастир звернувся до присутніх і, зокрема, розповів про свою участь в об'єднавчому соборі, який відбувся напередодні в м. Києві й на якому було затверджено Православну церкву України", - зазначено в повідомленні.

Також на сайті Вінницької єпархії повідомляється, що в понеділок, 17 грудня, в день пам'яті святої великомучениці Варвари митрополит Вінницький і Барський Симеон разом зі священиками здійснив божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці, після якої звернувся до вірян із проповіддю та привітав парафіян із прийняттям Святих Христових таїн.

Агентство "Інтерфакс-Україна" поки що не має офіційного підтвердження інформації про перехід усієї єпархії або лише парафії кафедрального собору в Православну церкву України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА