11:40 16.12.2018

У Михайлівському Золотоверхому соборі проходить перша літургія митрополита всієї України Єпіфанія

2 хв читати
У Михайлівському Золотоверхому соборі проходить перша літургія митрополита всієї України Єпіфанія

Перша літургія новообраного предстоятеля Православної церкви митрополита Київського і всієї України Єпіфанія проходить у неділю, 16 грудня, в Михайлівському Золотоверхому соборі Києва.

Відеозапис, на якому відображена частина Літургії, опублікував у неділю на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" адміністратор офіційного сайту Михайлівського Золотоверхого монастиря, священик УПЦ Іван Сидор.

"Перша літургія новообраного предстоятеля Української православної церкви блаженнішого Єпіфанія, митрополита Київського і всієї України в Михайлівському Золотоверхому соборі", - говорить зроблена приписка до опублікованого відео.

Про те, що в у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва о 10.00 неділі відбудеться перша літургія предстоятеля Православної церкви митрополита Київського і всієї України Єпіфанія повідомляв голова інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, президент України Петро Порошенко на Софійській площі оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви.

"Вітаю всіх зі створенням Української помісної автокефальної православної церкви, яка щойно відбулася у Святій Софії", - сказав президент, звертаючись до людей, які зібралися біля храму Св. Софії в Києві в суботу.

В об'єднавчому Соборі взяли участь церковні ієрархи, священики і миряни, які представляли три православні церкви: Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву (Московського патріархату).

"Перші дві церкви взяли участь у соборі на рівні своїх архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) представлена окремими представниками єпископату, кліру і мирян", - йшлося в повідомленні на сайті УПЦ (КП).

Предстоятелем помісної автокефальної православної церкви в Україні був обраний Єпіфаній (Думенко). П.Порошенко заявив, що поїде в Константинополь (Стамбул) разом з новообраним предстоятелем Православної церкви в Україні митрополитом Київським і всієї України Єпіфанієм для отримання Томосу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град", що підвищило їх ефективність, - джерело

Мінкультури вимагає позбавити екскерівника театру ім. Лесі Українки Резніковича звання академіка Нацакадемії мистецтв

У Покровську внаслідок російського удару двоє людей загинули, двоє поранені - прокуратура

АРМА: Процедуру продажу 112 картин Медведчука буде призупинено, їх передадуть до музею

На Харківщині від обстрілів постраждали дві жінки

Кількість постраждалих від сильної турбулентності в літаку Singapore Airlines збільшилася до 71 людини, одна людина загинула

Раді пропонують створити ТСК щодо використання коштів держбюджету на фортифікації та БПЛА

Окупанти вдарили по центру Чугуєва, постраждала жінка

Окупанти вночі обстріляли чотири громади Сумщини

На трасі Київ-Чоп у Львівській області ускладнено рух у зв'язку з ДТП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА