19:07 14.12.2018

Денісова знову просить директора ФСБ РФ надати їй дозвіл для відвідування українських моряків у московських СІЗО

2 хв читати
Денісова знову просить директора ФСБ РФ надати їй дозвіл для відвідування українських моряків у московських СІЗО

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повторно звернулася до директора Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортнікова з проханням надати їй письмовий дозвіл для відвідування 24 українських військовополонених моряків, утримуваних у московських СІЗО.

"До мене постійно надходять звернення сімей наших 24 моряків, які були захоплені Російською Федерацією в районі Керченської протоки і зараз незаконно утримуються в московських СІЗО "Лефортово"і "Матросская тишина". Близькі та рідні наших хлопців дуже занепокоєні їхнім фізичним, психологічним станом і умовами утримання. Я готова в будь-який час відвідати їх, але на це потрібен дозвіл від російської сторони", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Л.Денісова нагадала, що вже зверталася до глави ФСБ з тим, щоб їй надали таку можливість, але наразі не отримала відповіді.

"Тому я повторно звернулася до директора ФСБ РФ Олександра Бортнікова з проханням надати мені, як уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, письмовий дозвіл для відвідування українських військовополонених моряків", - повідомила український омбудсмен.

"Також я направив звернення до уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової, щоб і вона допомогла в організації і здійсненні мого візиту до наших хлопців", - додала Людмила Денісова.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери відконвоювали до Керчі.

24 українців на захоплених суднах ВМС ЗСУ заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі (анексувати Росією Крим) до 25 січня 2019 року.

Пізніше військовополонені моряки були етаповані до мосовського СІЗО "Лефортово", а трьох поранених під час обстрілу суден російськими силовиками – утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матросская тишина".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град", що підвищило їх ефективність, - джерело

Мінкультури вимагає позбавити екскерівника театру ім. Лесі Українки Резніковича звання академіка Нацакадемії мистецтв

У Покровську внаслідок російського удару двоє людей загинули, двоє поранені - прокуратура

АРМА: Процедуру продажу 112 картин Медведчука буде призупинено, їх передадуть до музею

На Харківщині від обстрілів постраждали дві жінки

Кількість постраждалих від сильної турбулентності в літаку Singapore Airlines збільшилася до 71 людини, одна людина загинула

Раді пропонують створити ТСК щодо використання коштів держбюджету на фортифікації та БПЛА

Окупанти вдарили по центру Чугуєва, постраждала жінка

Окупанти вночі обстріляли чотири громади Сумщини

На трасі Київ-Чоп у Львівській області ускладнено рух у зв'язку з ДТП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА