10:31 14.12.2018

В УПЦ (МП) запевнили, що не мають наміру перешкоджати проведенню Об'єднавчого собору та влаштовувати провокації

1 хв читати
В УПЦ (МП) запевнили, що не мають наміру перешкоджати проведенню Об'єднавчого собору та влаштовувати провокації

 В Українській православній церкві (Московського патріархату) заявляють, що не мають наміру перешкоджати проведенню Об'єднавчого собору зі створення єдиної помісної православної церкви 15 грудня та влаштовувати провокації в який-небудь день.

"Ми як Українська православна церква офіційно не влаштовуємо і не влаштовуватимемо жодних провокацій у суботу, як про це заявили в СБУ, і в інші дні. Жодних протестів проти томосу. (...) Можу офіційно заявити, що церква не планує будь-яких форм протесту проти "Об'єднавчого собору", який відбудеться в Києві 15 грудня. Ми жодним чином не перешкоджатимемо цьому і брати участі в цьому установчому "Соборі"... теж не будемо", - наводить слова заступника голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ (МП), протоієрея Миколая Данилевича інформаційно-просвітницький відділ.

Він уточнив, що ранком 14 грудня віряни УПЦ (МП) хочуть зібратися на "мирне молитовне стояння" і висловити таким чином свою незгоду з втручанням влади до справ церкви.

Як повідомлялося, 13 грудня заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко повідомив, що проросійські сили готували провокації напередодні та під час проведення Об'єднавчого собору в Києві. Зокрема, планувалася організація 13-14 грудня в Києво-Печерській лаврі акцій проти отримання українською церквою томосу про автокефалію. Координувати дії протестувальників мав настоятель лаври митрополит Павло (Лебідь).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА