19:40 13.12.2018

Апеляційний суд відмовив грузинській опозиції в анулюванні підсумків президентських виборів

2 хв читати
Апеляційний суд відмовив грузинській опозиції в анулюванні підсумків президентських виборів

Тбіліський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції за позовом передвиборчого опозиційного блоку "Сила в єдності" про зняття з реєстрації в президентських виборах, що відбулися 28 листопада, кандидата в президенти Саломе Зурабішвілі та анулювання підсумків виборів.

"Позов був підтверджений фактами масового підкупу виборців, однак суд не врахував представлені нами фактичні докази", - заявив в четвер журналістам адвокат Георгій Жамуташвілі.

Цього тижня представники опозиційного передвиборчого блоку подали позов до апеляційного суду з вимогою зняття з виборів С.Зурабішвілі, аргументувавши його тим, що під час передвиборчої кампанії вона і підтримуючі її владні структури масово підкуповували виборців. Зокрема, пообіцяли списання банківських боргів більш ніж 600 тис. громадян, а також безкоштовно роздавали продукти харчування в обмін на голосування на виборах за С.Зурабішвілі.

"У Грузії не існує суду, який став повною формальністю, інстанцією, яка задовольняє всі бажання нинішнього неформального правителя Грузії Бідзіна Іванішвілі (Б.Іванішвілі - колишній прем'єр-міністр, голова правлячої партії "Грузинська мрія"- ІФ)", - заявила журналістам після проведеного засідання в апеляційному суді одна з лідерів колишньої партії влади "Єдиний національний рух" Тінатін Бокучава.

За підсумками другого туру президентських виборів, що відбувся 28 листопада, перемогу здобула С.Зурабішвілі, яка набрала - 59,52% голосів виборців. Її суперник у другому турі виборів кандидат від передвиборчого блоку "Сила в єдності" Григол Вашадзе набрав - 40,48% голосів. Він не визнав свою поразку, вважаючи, що вибори проходили під тиском влади.

Цієї неділі, 16 грудня у місті Телаві відбудеться церемонія інавгурації обраного президента С.Зурабішвілі. Опозиція має намір цього ж дня в Телаві і Тбілісі провести масові акції з вимогою анулювання підсумків президентських виборів, які відбулися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА