19:50 11.12.2018

В Єгипті заборонили продаж "жовтих жилетів" на тлі протестів у Франції

2 хв читати
В Єгипті заборонили продаж "жовтих жилетів" на тлі протестів у Франції

Єгипетська влада прийняла рішення ввести обмеження на продаж світловідбиваючих жовтих жилетів, повідомляє агентство "Ассошіейтед прес".

Відзначається, що на такий крок місцева влада пішла через побоювання, що в Єгипті можуть початися протести, подібні до тих, що проходять у Франції.

За даними агентства, продавці подібної продукції отримали інструкції не продавати жилети в роздріб, а оптом - тільки зареєстрованим компаніям, які мають отримати спеціальний дозвіл у поліції.

Такі обмеження, як очікується, діятимуть до кінця січня.

Єгипетська влада побоюється, що опозиційно налаштовані жителі країни можуть вдатися до спроб організації масових протестів у січні - в річницю заворушень 2011 року.

25 січня 2011 року - "День гніву" - стало початком масових заворушень в Єгипті, які призвели до відставки Хосні Мубарака, який перебував при владі з 1981 року.

У середині листопада у Франції розпочалися перші масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом "жовті жилети".

Спочатку демонстранти вимагали лише скасування рішення про підвищення податку на паливо, проте з часом перелік вимог розширився. Протестуючі стали висловлювати невдоволення політикою уряду в цілому.

Спочатку акції в основному носили мирний характер. Однак поступово протести почали набирати силу і переростати в зіткнення демонстрантів з поліцією. Пік протестного руху припав на 1 грудня, тоді в акціях узяли участь десятки тисяч людей, причому протести переросли в справжні заворушення і погроми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА