07:29 10.12.2018

Глава апарату віце-президента США відмовився очолити апарат Трампа

2 хв читати
Глава апарату віце-президента США відмовився очолити апарат Трампа

Основний кандидат на пост глави апарату президента США, який стане вакантним у кінці року, Нік Еєрс відмовився від такої пропозиції Дональда Трампа, повідомляє "Ассошіейтед прес" (АП).

За словами обізнаного з ситуацією чиновника Білого дому, Д.Трамп і Н.Еєрс не домовилися про термін його служби, тому Н.Еєрс допомагатиме президенту поза адміністрацією.

Н.Еєрс підтвердив своє рішення в Twitter у неділю, подякувавши Д. Трампу і віце-президенту Майклу Пенсу за надану можливість попрацювати в Білому домі.

"Я залишаю (свій пост в Білому домі-ІФ) в кінці року, але буду працювати з командою MAGA (Make America Great Again, командою Д. Трампа - ІФ), щоб просувати справу", - написав він.

Н.Еєрс, який обіймає посаду глави апарату віце-президента М.Пенса, вважався фаворитом на заміщення місця Джона Келлі, який звільняється в кінці року, глави апарату президента США.

Як заявило обізнане джерело АП, Н.Еєрс і Д.Трамп обговорювали вакансію протягом декількох місяців. Н.Еєрс, у якого маленькі трійнята, планував покинути адміністрацію в кінці року і погодився служити на тимчасовій основі до наступної весни.

За даними джерела, в зв'язку з тим, що Н.Еєрс відмовився від постійної роботи, президент розглядає чотирьох кандидатів. У їх числі директор бюджетного управління Білого дому Мік Мулвані.

Раніше повідомлялося, що глава апарату Білого дому Дж.Келлі найближчим часом може покинути свій пост.

За даними телеканалу Сі-Ен-Ен, в липні Дж.Келлі оголосив співробітникам адміністрації про намір піти у відставку, проте Д.Трамп умовив його залишитися на цій посаді до 2020 року. Проте, в останні дні вони припинили всілякі контакти між собою, зазначає телеканал.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА