07:45 08.12.2018

До МКС має пристикуватися черговий американський вантажний космічний корабель

2 хв читати
До МКС має пристикуватися черговий американський вантажний космічний корабель

Вантажний космічний корабель Dragon ( "Дрегон") компанії SpaceX у суботу, як очікується, зістикується з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомляє Національне управління США з аеронавтики і досліджень космічного простору (NASA).

Стиковка буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки" рукою-маніпулятором на МКС, якою управлятиме американський астронавт, і наступним приєднанням вантажного корабля до американського сегменту станції - модуля Harmony.

Dragon доставить на МКС 2,5 тонни вантажу, в тому числі продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових експериментів.

"Вантажівку" вивели на орбіту у вівторок ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX. Старт був здійснений з 40 пускового комплексу на космодромі НАСА на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Це вже 16-а місія космічного корабля Dragon до МКС у рамках комерційного контракту НАСА з компанією SpaceX з постачання станції.

Корабель Dragon пробуде в складі МКС протягом близько п'яти тижнів. Потім, 13 січня, його апарат має приводнився в Тихому океані поблизу Каліфорнії. Він доставить на Землю результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті.

18 листопада до МКС пристикувався російський транспортний вантажний корабель "Прогрес МС-10", а днем пізніше - американська "вантажівка" "Сигнус" (Cygnus) компанії "Нортроп Грумман". При цьому запуск "Сигнуса", який повинен був першим пристикуватися до МКС у листопаді, двічі відкладався через негоду в районі космодрому НАСА Воллопс у штаті Вірджинія.

Як повідомлялося, в понеділок перший після аварії 11 жовтня російський пілотований корабель "Союз" успішно стартував з космодрому на Байконурі і пристикувався до МКС.

У складі основного екіпажу МКС-58/59 космонавт Роскосмосу Олег Кононенко, для якого цей політ став четвертим, а також астронавт Канадського космічного агентства Давид Сен-Жак і астронавт NASA Ен Макклейн, вони вирушили в космос уперше. На борту МКС їх зустріли росіянин Сергій Прокоп'єв, німець Олександр Герст і американка Сарина Ауньєн-Ченселор, які мають повернутися на Землю 20 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швеція створить трирічну програму військової підтримки України на EUR6,5 млрд

За рік погіршився психоемоційний стан учнів і знизилася мотивація до навчання - дослідження

80% учнів в Україні мають постійний доступ до освітнього процесу в умовах війни - дослідження

Від початку доби на лінії фронту відбулося 46 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада створила ТСК щодо використання коштів держбюджету на фортифікації та БПЛА

В Україні в четвер місцями пройдуть короткочасні дощі, можливі грози, вдень 23-28°

Уночі були атаковані енергооб'єкти на Сумщині, знеструмлена шахта в Донецькій - Міненерго

Росіяни обстріляли Торецьк, є загиблий - ОВА

Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град", що підвищило їх ефективність, - джерело

Мінкультури вимагає позбавити екскерівника театру ім. Лесі Українки Резніковича звання академіка Нацакадемії мистецтв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА