14:24 07.12.2018

В окупованому Криму суд заарештував на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова

2 хв читати

Підконтрольний Росії Київський районний суд м. Сімферополя (окупований Крим) у п'ятницю заарештував терміном на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова, підозрюваного в поширенні екстремістської інформації в інтернеті, повідомляє об'єднання "Кримська солідарність".

"07.12.2018 ... Суд постановив адвокату Емілю Курбедінову адміністративний арешт на 5 діб", - зазначено в повідомленні "Кримської солідарності" на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 6 грудня представники окупаційної влади Російської Федерації затримали в Криму адвоката Е.Курбедінова, який, зокрема захищає українських моряків-військовополонених.

У четвер, 6 грудня, кримський суд близько п'яти годин розглядав справу адвоката Е.Курбедінова і переніс засідання на п'ятницю.

Член меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв зазначив, що Е.Курбедінов захищає, зокрема, українських моряків-військовополонених. "Адвокат Курбедінов захищає і кримськотатарських, і українських політичних в'язнів в окупованому Росією Криму. Він також став одним з адвокатів, які захищають українських моряків-військовополонених", - написав Е.Барієв у Facebook.

Він закликав міжнародну спільноту, правозахисні організації, дипломатичні установи та спільноту адвокатів відреагувати на це грубе порушення.

Як повідомив "Інтерфаксу" колега затриманого Айдер Азаматов, Е.Курбедінову інкримінуються статтю 20.3 КпАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки екстремістських організацій).

За даними джерел "Інтерфаксу", Е.Курбедінову інкримінують розміщення в соцмережі Facebook посту з символікою "Хізб ут-Тахрір" у 2013 році.

Ця організація заборонена в Росії, але вільно діє в Україні. У 2013 році Крим був частиною України, а навесні 2014 року Росія анексувала його.

Раніше адвокат Е.Курбедінов провів 10 діб в ізоляторі тимчасового тримання в Сімферополі на початку 2017 року за публікацію 2013 року матеріалів із символікою "Хізб ут-Тахрір" у соцмережі "ВКонтакте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА