12:52 07.12.2018

Суд зобов'язав розпочати розслідування за фактом можливого розпалювання релігійної ворожнечі спікером ВР - Інформвідділ УПЦ (МП)

1 хв читати

Печерський районний суд м. Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України розпочати досудове розслідування за фактом можливого розпалювання релігійної ворожнечі головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви (Московського патріархату).

"5 грудня 2018 року Печерський районний суд Києва своїм рішенням зобов'язав уповноважених осіб Генеральної прокуратури України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм кримінального правопорушення і розпочати досудове розслідування", - повідомляє відділ УПЦ (МП), посилаючись на народного депутата України Василя Німченка (фракція "Опозиційний блок").

За словами В.Німченка, депутати звернулися безпосередньо до Генпрокуратури, однак їм відмовили у відкритті провадження, посилаючись на те, що у висловлюваннях спікера немає складу злочину.

У зв'язку з цим парламентарії звернулися до суду, й той зобов'язав відкрити провадження за цим фактом.

В.Німченко зазначив: "Заяви Парубія спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті. Його дії свідчать про склад злочину, передбаченого ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) ... брехливі, відверто провокаційні заяви Парубія про те, що вони (священики) вбивали українців, не тільки є плодом хворої фантазії, вони ще й ображають почуття мільйонів вірян УПЦ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА