10:31 06.12.2018

В УПЦ-КП закликають утриматися від домислів і чуток у питанні обрання предстоятеля Єдиної помісної церкви

2 хв читати
В УПЦ-КП закликають утриматися від домислів і чуток у питанні обрання предстоятеля Єдиної помісної церкви

 В Українській православній церкві Київського патріархату закликають утриматися від коментарів і домислів у питанні обрання предстоятеля єдиної помісної УПЦ до проведення об'єднавчого собору.

"Тож прошу послуговуватися першоджерелом, а не коментарями чуток, поширення яких лише перешкоджає досягненню рішень, прийнятних для всіх учасників процесу. В чому, власне, на моє переконання, і є мета поширення таких чуток. Чим особливо зараз перейнялися засоби московської масової дезинформації. (... ) Є речі, щодо яких мовчання - найкраща відповідь", - написав глава інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря) в соцмережі Facebook, реагуючи на коментарі щодо можливої кандидатури глави УПЦ-КП патріарха Філарета на предстоятеля єдиної помісної церкви.

Крім того, архієпископ Євстратій (Зоря) рекомендує дочекатися, "коли з Фанара прибудуть офіційні документи, а не" гадати на кавовій гущі".

Він також нагадав про публічну заяву патріарха Філарета від 19 листопада, в якій той озвучив свою позицію в питанні обрання предстоятеля єдиної помісної УПЦ.

Так, 19 листопада патріарх Філарет зазначив, що дасть відповідь на пропозицію єпископату УПЦ-КП про висунення його кандидатури на предстоятеля Української православної церкви вже на самому об'єднавчому соборі.

"Самовисування кандидатур на предстоятельство в церкві не допускається канонами. Я дякую єпископату за висловлення довіри до мене, так само, як вдячний за потужну підтримку з боку повноти Київського патріархату та всього суспільства. Якою буде моя відповідь на зазначену пропозицію про обрання, якщо її буде оголошено офіційно на Соборі - я також офіційно повідомлю Собору, обґрунтувавши перед ним своє бачення і рішення та очікуючи від нього підтримки моєї позиції", - ішлося в заяві глави УПЦ-КП.

Він зазначив, що підставою для його відповіді буде "виключно розуміння блага Церкви та відповідальність перед Господом за належне виконання дорученого мені Ним служіння на Київському престолі".

"Наразі в мене є сформоване бачення того, як далі треба діяти, і про нього через наше особисте спілкування знають наші партнери з діалогу, який триває. Запевняю, що в рамках цього діалогу ми дотримувалися і дотримуватимемося взятих на себе зобов'язань так само, як і інші його учасники", - зазначив патріарх Філарет.

Об'єднавчий собор зі створення єдиної помісної УПЦ відбудеться 15 грудня в Соборі святої Софії в Києві. На ньому буде обрано предстоятеля нової Церкви та затверджено її статут.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА