18:03 05.12.2018

Житомирський прикордонний загін отримав від Норвегії прилади для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин

1 хв читати
Житомирський прикордонний загін отримав від Норвегії прилади для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин

Житомирський прикордонний загін отримав від уряду Норвегії технічну допомогу у вигляді обладнання для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин (загальна вартість понад 6,5 млн грн).

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, прикордонники отримали технічне обладнання, зокрема дозиметри, спектрометри, захисні костюми, протигази тощо, що дасть змогу здійснювати перевірку під час в'їзду та виїзду з України осіб, вантажів і транспортних засобів на наявність заборонених для переміщення через кордон матеріалів. Крім того, обладнання стане частиною екіпірування прикордонників під час перебування на забрудненій території, що постраждала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

"Ці прилади дають можливість виявляти спеціальні ядерні матеріали, радіоактивні речовини промислового, медичного характеру та інші матеріали, які можуть бути джерелами іонізуючого випромінювання. Засоби виявлення радіоактивних джерел забезпечують надання сигналу тривоги, що викликаються джерелами гамма, нейтронного та гамма/нейтронного випромінювання та альфа, бета-забруднення, а також проведення спектрального аналізу джерела та його ідентифікацію", - зазначив начальник відділення радіаційного, хімічного та бактеріологічного (РХБ) захисту та екологічної безпеки Житомирського загону Сергій Козубенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА