08:04 05.12.2018

Нацрада підсумувала виконання радіостанціями закону про мовні квоти за два роки

2 хв читати
Нацрада підсумувала виконання радіостанціями закону про мовні квоти за два роки

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки щодо виконання радіостанціями норм закону про виконання пісень і веденні передач українською мовою за два роки їх дії, повідомила прес-служба Нацради.

Відзначається, що середня частка пісень українською мовою на загальнонаціональних радіостанціях другого року дії мовних квот становила 51%, що в порівнянні з першим роком (листопад 2016 - жовтень 2017 року) більше на 4%.

Як показав моніторинг Нацради, в середньому 86% передач на загальнонаціональних радіостанціях звучали українською мовою. У порівнянні з минулим роком цей показник збільшився на 2%. Таким чином, перевиконання квоти ведення передач українською мовою для радіостанцій загальнонаціонального покриття становить 31%.

Як наголошується, результати моніторингу ефірів 15 загальнонаціональних і 175 регіональних і місцевих FM-радіостанцій представили у вівторок, 4 грудня, на прес-конференції в Києві.

За словами члена Нацради Валентина Коваля, квоти виникли "як наслідок певного ставлення до самих себе, свого народу, своєї історії і як відповідь на зовнішню ситуацію".

"Ми почали ідентифікувати себе як українці і завдяки мові теж", - підкреслив він.

Відзначається, що узаконені квоти змусили радіостанції знаходити нове наповнення для ефірів, а також мотивувати деяких виконавців повернутися до української мови.

За інформацією прес-служби, в період з листопада 2017 року до жовтня 2018 року в відповідності до вимог закону частка пісень українською мовою мала скласти не менше 30%, а обсяг ведення передач українською мовою - не менше 55%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА