19:47 04.12.2018

НАТО незабаром оголосить про посилення присутності в регіоні Чорного моря

2 хв читати
НАТО незабаром оголосить про посилення присутності в регіоні Чорного моря

НАТО готове посилити свою присутність у регіоні Чорного моря, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами засідання Північноатлантичного альянсу на рівні міністрів закордонних справ у вівторок у Брюсселі.

"Усім зрозуміло, що НАТО має посилити присутність у регіоні Чорного моря. Яким чином це робитиметься, це питання подальшого обговорення, але про деякі рішення ви почуєте найближчим часом. Це, звичайно, і присутність НАТОвських кораблів, це буде досить швидко", - цитує П.Клімкіна інтернет-видання "Європейська правда".

Український дипломат висловив переконання, що з боку НАТО має бути постійний моніторинг дій Росії у регіоні Чорного моря і посилено взаємодію з партнерами Альянсу.

"Я запропонував, щоб у нас був особливий формат, де б НАТО активно взаємодіяв із країнами, що будуть членами НАТО, Україною і Грузією. Другий момент, я пояснив усім союзникам, що Росія не лише впливає на свободу судноплавства в Азовському і Чорному морях, що є небезпечним і для Альянсу, а й те, що Росія робить все, щоб дестабілізувати південь України", - додав він.

За словами міністра, під час засідання виступали всі 29 країн НАТО і всі висловили одностайну підтримку України.

"Важливо, що всі наші союзники не лише засуджують агресію Росії, але і проводяться важливі дискусії про те, що ми маємо зробити, що ми не повинні залишатися в рамках заяв, якими б сильними вони не були. Ми маємо сформулювати комплексну відповідь щодо того, що робить Росія у Чорному морі, Керченській протоці і в Азовському морі ", - додав П. Клімкін.

За його словами, на засіданні обговорювали і політичний аспект ситуації, зокрема, що Азовське море і Керченська протока мають розглядатися як територіальні води, які підпадають під дію Конвенції з морського права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА