14:06 04.12.2018

Воєнний стан дозволяє жорстко реагувати на будь-які правопорушення, зазначає Луценко

2 хв читати
Воєнний стан дозволяє жорстко реагувати на будь-які правопорушення, зазначає Луценко

Воєнний стан дає підстави для встановлення максимального порядку на вулицях країни та жорсткого реагування на правопорушення будь-якого масштабу, наголошує генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"На нашій закритій частині наради з силовиками я поставив завдання максимально жорстко реагувати на будь-які порушення закону на вулицях. Починаючи від банального вживання нецензурних слів у присутності громадян, що, до речі, є правопорушенням, за яке передбачено конкретне покарання, до, тим паче, застосування насильства, перекриття вулиць, нападів на бізнес або окремих громадян", - сказав Ю.Луценко на брифінгу у вівторок в Одесі.

За його словами, хуліганство останнім часом "потрапило в якусь зону комфорту", оскільки поліція зайнята розслідуванням тяжчих злочинів. "Ми домовилися про те, що це буде припинено", - зазначив Ю.Луценко.

"Упровадження воєнного стану дає добрий ґрунт для того, щоб нині навести максимальний порядок на вулиці. Безумовно, ніхто не буде беззаконно затримувати людей і кидати їх у якісь підвали або піддавати фізичному насильству, але максимальна кваліфікація при правопорушенні на вулиці застосовуватиметься", - заявив генпрокурор.

За його словами, буде збільшено кількість патрулів, а оцінку дій тих, хто регулярно порушує закон на вулицях, "буде надано в сукупності максимально жорстко".

"Я вважаю, що суспільство давно потребує такого порядку", - підсумував Ю.Луценко.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 26 листопада підписав указ "Про введення воєнного стану в Україні" №393/2018, згідно з яким упроваджується воєнний стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року. Цього самого дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить у дію указ президента. Указ було опубліковано в парламентській газеті 28 листопада.

Воєнний стан упроваджено в областях, які межують із Росією і Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА