22:54 03.12.2018

Денісова звернулася до омбудсмена і директора ФСБ РФ з метою відвідування військовополонених моряків

1 хв читати
Денісова звернулася до омбудсмена і директора ФСБ РФ з метою відвідування військовополонених моряків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Уповноваженого з прав людини Російської Федерації Тетяні Москалькової і директора ФСБ РФ Олександра Бортникова щодо відвідування в Москві військовополонених українських моряків.

"Звернулася до Уповноваженого з прав людини Російської Федерації Тетяни Москалькової з тим, щоб вона сприяла здійсненню мого візиту до українських військовополонених у Москві. Буду чекати відповіді", - написала український омбудсмен на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок увечері.

Крім того, Людмила Денісова звернулася до директора ФСБ РФ О.Бортникова з метою надання можливості відвідування українських моряків.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада ц.р. із застосуванням зброї захопили поблизу Керченської протоки буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗС України "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси в український порт у Азовському морі.

24 українця, що знаходилися на захоплених суднах ВМС ЗС України, були арештовані за рішенням судів Сімферополя і Керчі до 25 січня 2019 року. Ці рішення вже оскаржені до Верховного суду Криму, але дата засідання поки не призначена.

До 29 листопада заарештовані моряки були етаповані в Москву в СІЗО "Лефортово", а троє поранених містяться в медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА