19:58 03.12.2018

У МінТОТ повідомляють про аварії декількох кораблів, що скупчилися біля заблокованої РФ Керченської протоки

2 хв читати
У МінТОТ повідомляють про аварії декількох кораблів, що скупчилися біля заблокованої РФ Керченської протоки

У Чорному та Азовському морях зафіксовано аварії морських суден унаслідок блокування РФ Керченської протоки, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ).

"З 25 листопада сотні кораблів перебували в очікуванні дозволів на прохід через Керченську протоку, і із західного напрямку Чорного, і з напрямку Азовського морів... Кораблі залишалися на місцях, утворюючи скупчення, яке стало причиною низки аварій", - повідомляється на сторінці відомства в соцмережі Facebook у понеділок.

Зокрема, за даними міжнародних систем моніторингу суден 30 листопада вантажне судно Lady Мaria (прапор Того) під час маневрування біля Керченської протоки зазнало пошкодження через заплутування гвинта в якірному ланцюзі іншого вантажного судна AZOV CONCORD (прапор Мальти). Обидва кораблі були на шляху до портів в Азовському морі.

1 грудня на виході з Азовського моря поблизу Керченської протоки буксир PAL 3 (РФ) втратив контроль над буксированою баржою SHILAYNYAY, що була завантажена близько 4000 тоннами пшениці, через що баржа відірвалася та сіла на мілину поблизу мису Кам’яне. Капітан буксира кілька годин намагався самостійно зняти баржу з мілини, але безуспішно.

"Допустивши масове скупчення суден у районі Керченської протоки, Російська Федерація створила серйозну загрозу безпеці судноплавства. Такі дії РФ є грубим порушенням Конвенції ООН з морського права 1982 року, відповідно до якої Росія відповідає за безпечну навігацію суден. Одночасно з масовими відключеннями суднами системи AIS, які заохочує Російська Федерація, наведені приклади ще раз демонструють, як РФ нехтує нормами міжнародного права і створює небезпеки для судноплавства у Чорному та Азовському морях", - заявляють у МінТОТ.

Як повідомлялося, вранці 25 листопада РФ заблокувала прохід Керченською протокою для українського буксира "Яни Капу" і двох катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і захопила ці судна з екіпажами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

У Нацгвардії України показали знищений ворожий десант під час наступу на Харківську область

Прем'єр Ісландії прийняв запрошення на Саміт миру й має намір залучити більше країн Глобального Півдня - Зеленський

Поблизу м. Дніпра збито російську авіаракету - ПК "Схід"

Затримано зловмисників за спробу $1 млн хабаря співробітнику СБУ за сприяння в захопленні підприємства - прокуратура

ВИБУХ У ЗАПОРІЖЖІ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Кабмін затвердив порядок ведення Єдиного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів

Зеленський на зустрічі з представниками ПЦУ та УГКЦ: Головне - підтримка всіх наших людей, зміцнення наших воїнів і наближення української перемоги

У прикордонних населених пунктах на Харківщині тривають активні бої - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА