16:43 03.12.2018

Правоохоронці провели обшуки у 8 приміщеннях УПЦ (МП) на Житомирщині

2 хв читати
Правоохоронці провели обшуки у 8 приміщеннях УПЦ (МП) на Житомирщині

У поліції Житомирської області підтвердили факт проведення обшуків у низці об'єктів Української православної церкви (Московського патріархату).

"Проводяться вісім обшуків у рамках розслідування кримінального провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ГУ Нацполіції України в Житомирській області в понеділок.

Водночас у прес-службі ГУ Нацполіції уточнили, що обшуки провели працівники Слідчого управління ГУНП і співробітники Управління СБУ в області. В інформації зазначається, що "провели вісім санкціонованих обшуків у будинках і приміщеннях кількох єпархій регіону".

"Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України в Житомирі, Коростені, Овручі та столиці", - йдеться в повідомленні, розміщеному в понеділок удень на сайті обласного главку поліції.

У свою чергу настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору (м. Овруч, Житомирська обл.) протоієрей Анатолій Каплюк розповів про обшук у цьому храмі. "Прийшли вранці, показали якусь незрозумілу постанову суду, забрали ключі, храм зачинили й цілий день шукали друковану продукцію... Обшук проводили всюди, зокрема у вівтарі, були в підвалі, в нижньому, верхньому храмах, котельні тощо - перевірили всі. Цілий день шукали й нічого не знайшли", - цитує настоятеля храму інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

За словами священика, серед тих, хто проводив обшук, були представники СБУ та районного відділу поліції.

Він додав, що обшук проводився і в єпархіальному управлінні.

Раніше джерело розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що у священнослужителів УПЦ (МП) у Житомирській області відбуваються обшуки в рамках того самого фактового кримінального провадження, за яким проводилися слідчі дії в митрополита Павла. За інформацією джерела, обшуки тривають не лише в Житомирській області.

Як повідомлялося, 30 листопада 2018 року співробітники Служби безпеки України провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Павла в рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі (ст.161 КК України).

У свою чергу інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) повідомив: "30 листопада 2018 року о 9 годині ранку на територію підсобного господарства Києво-Печерської лаври в с. Вороньки Бориспільського району Київської області прибули три автобуси з представниками СБУ з метою проведення обшуку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА