12:38 01.12.2018

В Україну за добу не впустили 99 громадян РФ, російська сторона не пропустила на свою територію 40 українців

3 хв читати
В Україну за добу не впустили 99 громадян РФ, російська сторона не пропустила на свою територію 40 українців

Українські прикордонники після посилення контролю на держкордоні за минулу добу не пропустили на територію України 99 громадян Російської Федерації, російська сторона не пропустила на свою територію 40 українців, повідомив керівник прес-служби Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Державна прикордонна служба продовжує виконувати завдання з посиленого прикордонного контролю на держкордоні. Безпосередньо на кордоні з Росією не було пропущено 99 громадян Російської Федерації. Переважна більшість з них не змогла підтвердити цілі своєї поїздки в Україну, частина не мала необхідних документів для в'їзду в Україну. Ще була частина тих, хто перевищив термін перебування в нашій країні", - розповів А.Демченко в ефірі телеканалу "112.Україна" в суботу.

Водночас, за його словами, у напрямку України минулої доби перетнуло держкордон понад 780 росіян.

Також А.Демченко зазначив, що, незважаючи на заяви офіційної Москви, що не буде дзеркальних дій у відповідь, тільки упродовж п'ятниці, 30 листопада, російська сторона не пропустила на свою територію майже 40 громадян України, а загалом за останні три дні – понад 110 громадян.

"При цьому Україна як правова держава, коли відмовляє іноземцям у праві в'їзду в Україну, чітко пояснює, чому, і видає картку-відмову. Росіяни, зі свого боку, без пояснення причини відмовляють нашим співвітчизникам і жодних документів не надають", - сказав керівник прес-служби Держприкордонслужби.

Пізніше цього дня прес-служба Держприкордонслужби України уточнила, що за минулу добу за результатами перевірки на кордоні з Росією в Україну було не пропущено майже 100 громадян Російської Федерації, більшість з яких не могла підтвердити мету своєї поїздки в Україну, частина не мала відповідних документів на право перетину кордону або перевищила термін перебування в нашій державі.

Водночас, як наголошується, іноземці, які мають дипломатичний статус в Україні, є обслуговуючим персоналом транспортних засобів, або прибувають в Україну, маючи документи про постійне або тимчасове проживання на українській території, і можуть підтвердити мету своєї поїздки, або якщо їхня поїздка має гуманітарний характер (смерть або тяжка хвороба близьких родичів, лікування, навчання, запрошення для участі у певних проектах або змаганнях тощо), таких осіб пропускатимуть через кордон, якщо раніше їм не було заборонено в'їзд в Україну.

У Держприкордонслужбі також назвали провокаційними звинувачення з боку Росії в тотальному обмеженні поїздок для її громадян.

"За минулу добу через кордон з Росією в Україну приїхали 780 громадян РФ. Зазначимо, що громадяни Росії в'їжджають в Україну за закордонним, дипломатичним або службовим паспортом", - сказано в повідомленні.

Водночас в українському прикордонному відомстві зазначили, що, незважаючи на заяви російської сторони про те, що вона не буде вдаватися до дзеркальних санкцій, протягом останніх трьох днів прикордонники РФ відмовили у в'їзді на російську територію понад 100 громадянам України, без пояснення причин відмови та надання будь-яких документів.

Держприкордонслужба України рекомендує співвітчизникам за можливості утриматися від поїздок в РФ через можливість отримати безпричинну відмову.

Як повідомлялося, 30 листопада глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що відомство посилило заходи контролю на кордоні і обмежило в'їзд у країну іноземців, передусім громадян Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Раніше А.Демченко розповів, що відповідно до законодавства про правовий режим воєнного стану може бути встановлено особливий режим в'їзду/виїзду на територію України. "Це означає, що під час прикордонного контролю, який здійснюється посилено, виділяються групи ризику з якими проводиться більш детальне інтерв'ювання громадян. Це стосується іноземців, особливо громадян Росії", - пояснив він.

Як повідомлялося, 28 листопада оприлюднено указ президента України Петра Порошенка №393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні", яким вводиться воєнний стан на 30 діб - з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА