11:00 01.12.2018

В українського політв'язня в РФ Сенцова залишаються проблеми з нирками і печінкою

2 хв читати
В українського політв'язня в РФ Сенцова залишаються проблеми з нирками і печінкою

В українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, який на початку жовтня припинив голодування, залишаються проблеми з нирками і печінкою, він ще не зміцнів після тривалого голодування, повідомила його сестра Наталя Каплан.

"Олег поступово вибирається з голодування. Він до кінця ще не зміцнів. Відомо, що у нього залишаються проблеми з нирками і печінкою, і поки що немає ніяких прогнозів, чи зможуть вони відновитися", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Н.Каплан також підтвердила, що має намір відвідати церемонію вручення премії Сахарова разом з адвокатом Дмитром Дінзе 12 грудня в Страсбурзі (Франція).

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців,"утримуваних в РФ". Під час голодування медичний персонал колонії підтримував його життя поживними сумішами.

5 жовтня заступник директора ФСВП Росії Валерій Максименко повідомив, що О.Сенцов припинив голодування, письмово погодившись вживати їжу. Сам засуджений заявляв про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу початку примусового годування. Заяву засудженого поширив його адвокат Дмитро Дінзе. При цьому режисер вважає, що мети голодування не досягнута.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА