12:10 28.11.2018

Мін'юст звернувся до ЄСПЛ щодо захисту прав захоплених РФ українських моряків

2 хв читати
Мін'юст звернувся до ЄСПЛ щодо захисту прав захоплених РФ українських моряків

 Міністерство юстиції України від імені Кабінету Міністрів звернулося до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) для захисту захоплених Російською Федерацією українських військових моряків.

"Ми звернулися від імені уряду до Європейського суду з прав людини з вимогою застосувати 39 правило - це негайне рішення про звільнення незаконно захоплених українських громадян", - повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду в середу.

Він зазначив, що позиція України полягає в тому, що захоплені моряки є військовополоненими і до них мають застосовуватися всі гарантії захисту, які визначено Женевськими конвенціями.

Російські прикордонники 25 листопада ц. р. застосуванням зброї затримали у Керченській протоці буксир "Яни Капу" і два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя через Чорне та Азовське моря. Судна відконвоювали до Керчі. Затримано 24 українських військових моряків, з них, за різною інформацією, від трьох до шести поранені. Під час операції РФ закривала судноплавство Керч-Єнікальським каналом, залучала вертольоти і бойові літаки.

ЄС і міністерства закордонних справ багатьох країн засудили російські агресивні дії в Азовському та Чорному морях проти українських суден. Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер і міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявили, що в діях української сторони в Керченській протоці не було нічого, що можна було б розцінювати, як провокацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА