08:38 28.11.2018

Порошенко подякував міжнародним партнерам за реакцію на російську агресію проти України

2 хв читати
Порошенко подякував міжнародним партнерам за реакцію на російську агресію проти України

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу CNN подякував міжнародним організаціям і світовим лідерам за солідарність і реакцію на російську агресію проти України.

"Президент Петро Порошенко подякував керівництву НАТО, Європейському Союзу, США, іншим країнам-партнерам за солідарність із нашою країною в умовах акту прямої агресії Росії проти України", - йдеться в повідомленні на сайті глави держави в середу вранці.

П.Порошенко розповів про обставини та деталі агресії російських військових проти українських моряків, яка сталася 25 листопада в акваторії Керченської протоки.

"Це вперше, коли Путін вже просто не приховує більше, що це був його наказ застосувати збройні сили та відкрито розстріляти українських військових на наших кораблях", - наголосив президент.

Глава держави також зауважив, що Україна має двосторонню угоду з Росією про вільне судноплавство в Азовському та Чорному морях і Керченській протоці.

"Відповідно до цієї угоди ми маємо абсолютну свободу пересування через Керченську протоку та в Азовському морі, без будь-яких обмежень", - сказав П. Порошенко та додав, що затримувати, ба більше – блокувати українські судна є абсолютно протизаконно відповідно до міжнародного права щодо вільної навігації.

"Це дуже небезпечний прецедент і ми маємо забезпечити міжнародну реакцію, тому що завтра будь-яке міжнародне судно може бути піддано нападу. Ми не можемо більше з цим миритися", - зазначив глава держави.

"Відповідно до міжнародного права – це прямий акт агресії, який повністю підпадає під резолюцію ООН", - сказав він та уточнив, що цей напад відбувся "в нейтральних міжнародних водах Чорного моря".

П.Порошенко закликав весь світ проявити єдність і солідарність з Україною в захисті її свободи та демократії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА