08:36 28.11.2018

У Білорусі стратили засудженого у справі "чорних ріелторів"

2 хв читати
У Білорусі стратили засудженого у справі "чорних ріелторів"

У Білорусі виконано черговий смертний вирок, повідомляє незареєстрований в республіці правозахисний центр "Весна".

За даними центру, страчений фігурант справи "чорних ріелторів" Семен Бережнов.

Як наголошується в повідомленні "Весни", мати ще одного засудженого до смертної кари у цій справі Ігоря Гершанкова протягом місяця не отримувала від нього листів. "Найближчим часом мати чекає з ним (Гершанковим - ІФ) побачення, але ситуація до кінця невідома", - зазначають правозахисники.

21 липня 2017 року Могилевський обласний суд визнав фігурантів справи "чорних ріелторів" Бережнова, а також подружжя Ігоря та Тетяну Гершанкових винними в підготовці і здійсненні вбивств, підготовці і викраденні людини, а також в шахрайстві, розбої, вимаганні, розкраданні або знищенні документів.

Подружжя Гершанкови також визнані винними в незаконному обороті наркотиків або психотропних речовин (зберігання без мети збуту).

Четвертий фігурант справи - Борис Колесников - обвинувачений в розбої, пособництві при скоєнні вбивства і викрадення людини.

Бережнова і Гершанкова облсуд засудив до смертної кари, Гершанкову - до 24 років позбавлення волі, Колесникова - до 22 років і одного місяця ув'язнення.

Білорусь залишається єдиною країною в Європі і СНД, де зберігається смертна кара, яка, відповідно до Конституції, застосовується як виняткова міра покарання за особливо тяжкі злочини. Вирок суду приводиться у виконання через розстріл.

Родичам смертників, як правило, не повідомляють про розстріл і не надають останнє побачення перед стратою. Відповідно до білоруського законодавства, тіла розстріляних не видаються для поховання, а місце їх поховання не повідомляється.

У 2016 році в Білорусі були приведені у виконання чотири смертних вироки. У 2017 році білоруські суди винесли п'ять смертних вироків. За інформацією правозахисників, були приведені у виконання два.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА