07:13 28.11.2018

На реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини в Києві в 2019-2021 заплановано 74,3 млн грн

2 хв читати
На реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини в Києві в 2019-2021 заплановано 74,3 млн грн

Депутати Київської міської ради погодили затвердження міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини м.Києва на 2019-2021 роки", на реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини виділять 74,3 млн грн, повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації.

"Усього на заходи з охорони і збереження культурної спадщини протягом наступних трьох років передбачено 247,7 млн грн. Київ виділяє 102,7 млн грн, інші (кошти - ІФ) будуть залучати з інших джерел. У разі необхідності щорічно при формуванні бюджету, витрати можемо збільшувати. Зараз чи не найбільшу суму закладено на реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини - 74,3 млн грн", - цитує голову постійної комісії Київради з питань бюджету Андрія Страннікова прес-служба ради.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили затвердження міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини м.Києва на 2019-2021 роки". Вона розроблена для проведення перевірки стану об'єктів культурної спадщини і передбачає швидке реагування на різноманітні загрози щодо їх збереження.

Згідно з документом, заплановано реставрацію та розвиток пам'ятників, викуп аварійних об'єктів, контроль за їх належним утриманням та збереженням. Один з основних напрямків програми - популяризація історико-культурної спадщини для залучення туристів.

Крім того, значну увагу в програмі приділено посиленню відповідальності за порушення законодавства з охорони пам'яток. Також планується розробка пам'ятко-охоронної документації. Йдеться про визначення меж та режимів використання зон охоронних пам'яток культурної спадщини і комплексів місцевого значення.

"Зараз у Києві налічується 2415 пам'яток. І наше завдання - збереження історико-містобудівного середовища та об'єктів культурної спадщини столиці. Саме з цією метою ми плануємо створення нового комунального закладу "Центр консервації предметів археології". Він перебуватиме в сфері управління новоствореного Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київради. На це протягом трьох років ми плануємо витратити 2,1 млн грн", - розповів директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

В інформації зазначається, що міську цільову програму "Охорона і збереження культурної спадщини м.Києва на 2019-2021 роки" депутати планують розглянути на одному з пленарних засідань Київради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА