20:45 23.11.2018

Комісія Мін'юсту скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Почаївської Лаври

2 хв читати
Комісія Мін'юсту скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Почаївської Лаври

Комісія Міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Тернопільська обл.), повідомила прес-служба Мін'юсту.

"Комісія Мін'юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра. Відповідний наказ Мін'юсту було підписано сьогодні", - наводить прес-служба слова першого заступника міністра Олену Сукманову в п'ятницю.

За її словами, члени комісії дійшли висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (йдеться про Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, архієрейський будинок, дзвіниці та надбрамний корпус) з порушеннями вимог чинного законодавства.

"Саме тому рішення про державну реєстрацію було скасовано, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру прав на нерухоме майно", - пояснила перший заступник голови Мін'юсту.

Раніше прес-служба прокуратури Тернопільської області повідомила, що представник Міністерства культури України оскаржив у Міністерстві юстиції дії державного реєстратора, який, зловживаючи своїми повноваженнями, здійснив державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври Українською православною церквою (Московського патріархату).

Слідче управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора.

Раніше в Міністерстві культури зазначали, що Києво-Печерська (Київ) і Свято-Успенська Почаївська (Почаїв, Тернопільська обл.) лаври є власністю держави України і були передані в оренду на 50 років Українській православній церкви (Московського патріархату), однак якщо виявиться, що під час передання лавр в оренду було допущено порушення, держава в особі українського Кабміну може переглянути цей договір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА