13:40 22.11.2018

Популярність куріння серед українців падає – експерти

2 хв читати

В умовах всесвітнього тренду зниження шкоди та свідомого ставлення населення до свого здоров’я, спостерігається спад популярності куріння серед українців, вважають експерти ринку.

“Велику роль відіграла поява альтернатив традиційним сигарет. Наприклад, вже два великих виробники тютюнової продукції випустили пристрої для нагрівання тютюну, а ринок рідин для електронних сигарет фрагментований десятками, якщо не сотнями невеликих виробників та імпортерів”, – зазначив доктор наук, експерт Інституту законодавства Верховної Ради Валерій Воротін.

Нові технології, за даними експертів, дозволяють значно зменшити викиди шкідливих та потенційно шкідливих речовин.

“Продукти нового покоління пропонують значні поліпшення та інновації, і є кроком вперед на шляху до глобальної місії компанії – запропонувати повнолітнім курцям, які не готові відмовитися від своїх звичок, менш шкідливі альтернативи без диму та попелу”, – зазначив генеральний директор “Філіп Морріс Україна” Міхаліс Александракіс.

Він також зазначив, що наразі майже 6 мільйонів в 43 країнах світу користуються новими девайсами, в тому числі великий попит є і в Україні.

Згідно з результатами дослідження Інституту кардіології ім.Стражеско, перехід на «електронні системи доставки нікотину» (як електронні сигарети, так і пристрої для нагрівання тютюну) поліпшує окремі функції серцево-судинної та дихальних систем.

Раніше результати дослідження Ipsos показали, що 93% респондентів з Україні вважають, що компанії-виробники споживчих товарів повинні невпинно розробляти та застосовувати інновації в інтересах охорони здоров’я громадськості.

В той же час, М.Александракіс повідомив, що Україна залишається пріоритетним напрямком діяльності компанії, як з точки зору виробництва сигарет, так і продажу альтернативних продуктів.

Філіп Морріс Інтернешнл (ФМІ) вийшла на український ринок у 1994 році.

Загальний обсяг інвестицій у модернізацію виробництва на Харківській тютюновій фабриці, а також будівництво сучасного виробничого та складського комплексу в селищі Докучаєвське (Харківський р-н) склав $348 млн.

40% обсягу виробленої продукції експортується в Албанію, Бахрейн, Вірменію, Гонконг, Грузію, Катар, Кувейт, Молдову, ОАЕ, Оман, Саудівську Аравію, Японію. Фільтри експортуються до інших фабрик ФМІ в Європі та на Близькому Сході. Різаний тютюн-наповнювач експортується до Єгипту.

Об'єм відвантажень сигарет у 2017 році на внутрішній ринок склав19,4 млрд штук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав 50 FPV-дронів для 42 окремої механізованої бригади

Група Єрмака-Расмуссена пропонує встановити часові рамки вступу України до НАТО - до липня 2028 року

ВР пропонують звернутися до Кабміну оприлюднити інформацію про місцеперебування військовозобов'язаних - близьких родичів керівників органів держвлади

Міністр оборони розповів представникам британської Лейбористської партії про потреби ЗСУ

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

Для нас важливо, щоб США взяли участь у Саміті миру - Зеленський

На фронті від початку доби відбулося вже 73 бойових зіткнення, на харківському напрямку було вже 8 ворожих атак, на покровському 24 - Генштаб

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю в прифронтових районах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА