07:17 21.11.2018

У Франції стартує Тиждень українського кіно "Україна в фокусі"

1 хв читати
У Франції стартує Тиждень українського кіно "Україна в фокусі"

З 22 листопада до 1 грудня в Страсбурзі (Франція) за підтримки Державного агентства України з питань кіно відбудеться Тиждень українського кіно "Україна в фокусі", повідомляє прес-служба Держкіно України.

В рамках заходу 5 українських повнометражних стрічок будуть показані в одному з найстаріших кінотеатрів Європи - "Одісей". Цей культурний проект організований за підтримки постійного представництва України при Раді Європи і Держкіно України. Співорганізатором та партнером заходу виступає Одеський міжнародний кінофестиваль.

"У програму заходів днів українського кіно в Страсбурзі ми вибрали фільми різні як за жанрами, так і за проблематикою. Кіно відображає реальність, і для нас дуже важливо показати глядачам за кордоном те, що нас турбує, і якою насправді є сучасна Україна" - зазначив голова Держкіно України Пилип Іллєнко:

За словами генерального продюсера Одеського міжнародного кінофестивалю Юлії Синькевич - "український кінематограф поки ще недостатньо відомий і затребуваний в Європі. Але минулого року саме на цьому заході ми побачили великий інтерес до України в цілому і до нашого кінематографа зокрема".

У програмі фестивалю зібрані кращі нові українські фільми різних жанрів. Відкривати тиждень українського кіно у Франції буде фільм "Донбас" Сергія Лозниці - претендент від України на здобуття премії "Оскар" і володар премії за кращу режисуру в програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю 2018".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА