16:58 15.11.2018

Порошенко очікує від правоохоронців реакції на зрив опалювального сезону в Смілі

2 хв читати
Порошенко очікує від правоохоронців реакції на зрив опалювального сезону в Смілі

Президент України Петро Порошенко очікує від прокуратури та поліції реакції на зрив опалювального сезону в м. Смілі Черкаської області.

"Я маю захистити права громадян, я маю захистити цих людей, які через злочинну бездіяльність, - ви чуєте, пане прокуроре? ви чуєте, пане начальнику поліції? - очікую від вас ефективних дій. І в жодному разі подібна поведінка не повинна залишитися без реакції", - сказав П.Порошенко в Києві на засіданні держкомісії із запобігання надзвичайній ситуації через відсутність опалення в м. Смілі.

Глава держави нагадав, що підготовка до зими є відповідальністю місцевої влади. "Я для того ініціював децентралізацію, щоб передати левову частку коштів... уже сьогодні 52% зведеного бюджету йде на місцевий бюджет, а й левову частку відповідальності - перед громадою", - сказав президент.

При цьому він наголосив, що зобов'язаний захистити права людей. "Я хочу заявити, що крутити вентиль не є справою президента, я цим не займався і займатися не буду, але я, як глава держави, в жодному разі не дам порушувати права громадян", - наголосив П.Порошенко.

Як повідомлялося, у Смілі з 12 листопада запроваджено надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Відповідно до цього закрито навчальні заклади. Без тепла залишаються житлові будинки, лікарні, дитячі садки та школи.

За фактом неподання тепла в Смілі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). "Дії посадових осіб, з вини яких стався збій опалювального сезону в місті Смілі, вивчатимуть у рамках відкритого кримінального провадження", - повідомив сектор комунікації поліції Черкаської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

Норму про максимальну наповнюваність початкових класів у 24 учні досить складно реалізувати з 1 вересня - освітній омбудсмен

Частину будівель на території Нижньої Лаври використовуватимуть як приміщення музейного призначення - Карандєєв

Прем'єр Словаччини у стабільному стані після замаху - міністр оборони

Окупанти сім разів обстріляли міста і села Донеччини за добу, у Карлівці загинули двоє мирних жителів - ОВА

Міноборони України допустило до експлуатації ще 18 зразків озброєння і техніки

ВАКС стягнув у дохід держави два Ан-148 "Ільюшн Фінанс"

Окупанти за добу обстріляли Середина-Буду, Дружбу і 36 прикордонних сіл у Сумській та Чернігівській областях, є загиблий і поранений

Темпи російського наступу на Харківщині знижуються - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА