16:42 14.11.2018

Правники довіряють судам більше, ніж прокуратурі та антикорупційним інститутам – опитування USAID

1 хв читати

Професійні правники більше ніж на 10% довіряють судовій владі, ніж органам прокуратури, а також антикорупційним інститутам. Про це йдеться в результатах «Опитування професійних юристів – учасників судових проваджень, що не є суддями або працівниками апарату суду», проведеного у вересні 2018 року за ініціативою Програми USAID Реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», що оприлюднене 12 листопада.

Як свідчить дослідження, правники на 41% довіряють судовій владі в цілому та 47% окремим судам, тоді як лише 30% правників довіряють органам прокуратури, 28% правників окремо НАЗК, НАБУ та СБУ, 27% - Державній виконавчій службі та 25% органам поліції. Удвічі менше, ніж судам професійні правники довіряють органам місцевого врядування та громадським організаціям. Найнижчий рівень довіри професійні юристи мають до політичних партій (8%) та Парламенту (13%).

Соціологічним опитуванням у рамках Програми USAID «Нове правосуддя» було охоплено адвокатів та прокурорів, що є учасниками судових проваджень, але не є працівниками судової системи, а також представників установ судової експертизи, слідчих МВС та інших органів. Опитування проводили у вересні 2018 р. шляхом персональних інтерв’ю 400 осіб у містах України з населенням у понад 50 тисяч. Дослідження проводили по всій території України, за винятком Криму та неконтрольованих урядом територій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА