11:54 13.11.2018

За фактом організації та проведення "виборів" у "ЛНР" розпочато кримінальне провадження, слідчі встановили фігурантів

2 хв читати

Прокуратура Луганської області інформує про те, що здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом організації та забезпечення проведення окупаційною адміністрацією Російської Федерації на тимчасово окупованій території Луганської області 11 листопада "чергових виборів глави ЛНР і депутатів народної ради ЛНР".

Як повідомляє у вівторок уранці прес-служба прокуратури Луганської області, кримінальне провадження відкрито "за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про здійснення таких дій), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою або організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи або терористичної організації) КК України".

В облпрокуратурі наголосили, що організація та проведення незаконних "виборів" призводить до продовження збройної агресії Російської Федерації, підтримання терористичної діяльності, внаслідок чого порушуються демократичні права громадян України.

"Наразі слідчі встановили осіб, які безпосередньо організовували, фінансували проведення незаконних виборів і брали участь як "кандидати" на посади в псевдодержавних утвореннях "ЛНР", а також представників іноземних держав, що входили до складу спостерігачів", - поінформували у відомстві.

У прокуратурі Луганської області також запевнили, що вживають усіх заходів для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, та додали, що "згідно з санкцією статей, особам, які вчиняють злочинні дії з реалізації зазначених незаконних заходів, загрожує позбавлення волі терміном до 15 років із конфіскацією майна або без такої".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА