07:04 09.11.2018

Зустріч Помпео з представником КНДР перенесено через неготовність Пхеньяна

1 хв читати
Зустріч Помпео з представником КНДР перенесено через неготовність Пхеньяна

Зустріч держсекретаря США Майка Помпео з завідувачем відділом єдиного фронту Трудової партії Північної Кореї Кім Ен Чхолем перенесена на більш пізній термін на прохання північнокорейської сторони, заявила постпред США при ООН Ніккі Гейлі.

"Північна Корея заявила, що хоче відтермінувати зустріч з якихось причин. Держсекретар Помпео був готовий приїхати", - повідомила вона журналістам в ООН.

"Ми продовжуємо перебувати в стані готовності до переговорів, не думаю, що виникли якісь серйозні проблеми. Я поговорила з адміністрацією, там вважають, що вони (КНДР - ІФ) відклали зустріч у зв'язку з тим, що не готові до неї", - додала Н.Гейлі.

Як повідомлялося, М.Помпео повинен був зустрітися в Нью-Йорку з Кім Ен Чхолем минулого четверга, для обговорення питання реалізації домовленостей по всіх чотирьох напрямках діяльності, зазначених у спільній заяві за підсумками американо-північнокорейського саміту в Сінгапурі, включаючи досягнення "остаточної, повністю перевіреної денуклеаризації КНДР".

ЗМІ, коментуючи перенесення зустрічі, повідомляють, що в Пхеньяні викликає гостре роздратування відмова США пом'якшити санкції проти КНДР у відповідь на кроки, що вживаються нею в напрямку денуклеаризації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА