17:27 07.11.2018

Україна та Німеччина підписали угоду про соціальне забезпечення - посольство

2 хв читати

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель та міністр соціальної політики України Андрій Рева підписали німецько-українську угоду про соціальне забезпечення, яка координує соцзахист у сфері державного пенсійного страхування і страхування в разі нещасного випадку.

Як повідомляє відділ преси та роботи з громадськістю посольства Німеччини в Україні, підписана в середу угода містить регулювання про уникнення подвійного страхування в обох країнах.

"Так, для працівників, а також їхніх роботодавців здебільшого діють норми законодавства тієї держави, в якій за фактом провадиться трудова діяльність. Для працівників, тимчасово задіяних в іншій країні, забезпечується, що вони можуть залишатися інтегрованими в систему соціального страхування тієї країни, де вони працювали раніше", - зазначено в повідомленні посольства.

Зазначається, що підписаний документ відповідає інтересам України та Німеччини, оскільки угода може полегшити взаємне інвестування та сприяти створенню нових робочих місць.

Крім того, угода передбачає необмежений переказ пенсій до іншої держави (України або Німеччини; принцип експорту виплат).

"Передумови для набуття права на пенсію можуть виконуватися через спільне підсумовування отриманого в обох державах страхового стажу (накопичення мінімального пенсійного стажу)", - зазначено в повідомленні.

Також у сфері страхування в разі нещасного випадку угода є підставою для того, щоб виплати могли здійснюватися в необмеженому обсязі в іншій державі-підписанті.

"Отже, цю угоду розроблено за принципами, які також діють усередині Європейського Союзу. Для остаточного набуття чинності після підписання необхідне також схвалення парламентами в обох країнах", - поінформували в німецькому посольстві.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА