14:17 06.11.2018

СБУ проводить обшуки у представників проросійської організації

3 хв читати
СБУ проводить обшуки у представників проросійської організації

Служба безпеки України підтверджує факт проведення обшуків у деяких представників проросійської громадської організації, зокрема й матері екс-народного депутата від Партії регіонів Олени Бережної, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" речник СБУ Олена Гітлянська.

"СБУ проводить низку обшуків у членів проросійської громадської організації в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.109 та ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада)", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" О.Гітлянська у вівторок.

Відповідаючи на запитання про те, чи входить до списку людей О.Бережна, вона відповіла ствердно.

Також О.Гітлянська повідомила, що проводиться обшук в одному з приміщень, яке належить екс-заступнику колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Ірені Кільчицькій.

"Але це приміщення орендує Бережна. До самої пані Кільчицької претензій немає", - зазначила речник СБУ.

Пізніше прес-центр СБУ повідомив (без зазначення прізвищ), що в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 КК України, співробітники СБУ проводять у Києві низку санкціонованих слідчих дій у осіб, які сприяли спецслужбам країни-агресора в реалізації плану дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

"Під час досудового слідства оперативники спецслужби з’ясували, що одна з фігурантів справи систематично відвідує РФ, де проводить зустрічі з колишніми українськими високопоставленими чиновниками, а також із представниками державних органів країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що за вказівками та при фінансуванні кураторів "громадський діяч" систематично організовує і проводить у Києві та обласних центрах України акції протесту, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні.

Раніше цього дня І.Кільчицька повідомила виданню "Гордон", що співробітники СБУ прийшли з обшуком до її офісу в Києві.

"Цей офіс використовується тільки для дітей. Я зняла його під час Революції гідності, тому що він розташований біля самої школи. Щоб у разі небезпеки можна було швидко забрати дітей. Я в цьому офісі майже не буваю. Секретарі тут займаються розкладом дітей. Ніякий бізнес тут не ведеться. Сьогодні вранці СБУ ввалилася в офіс. П'ятеро людей проводять обшук. Вони нікого не впускають і не випускають", - розповіла І.Кільчицька.

За її словами, співробітники спецслужб шукають докази сепаратистської діяльності матері загиблої в автомобільній катастрофі екс-нардепа від Партії регіонів І.Бережної.

"Вони вважають, що Олена Бережна - мама загиблої Ірини Бережної, яка була моєю подругою, займається тут сепаратистською діяльністю. Мама Бережної судиться у Віденському суді за права на дитину Ірини. В цьому офісі вона складає і відправляє до суду заяви, переклади документів тощо. Але СБУ вважає, що це її офіс, що тут є зброя, антиукраїнська література та інструкції стосовно зміни державного ладу України", - зазначила юрист.

Вона не виключає, що обшук ініціював бізнесмен Борис Фуксман, який є батьком дитини І.Бережної.

О.Бережна очолює громадську організацію "Інститут правової політики та соціального захисту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА