11:53 06.11.2018

Харків і Нюрнберг уклали меморандум про співпрацю на 2019 рік

2 хв читати

Секретар Харківської міської ради Олександр Новак у рамках візиту офіційної делегації міста Харкова до Німеччини зустрівся з мером міста-побратима Нюрнберга Ульріхом Малі.

"Сторони підписали меморандум про окремі заходи в частині співпраці між містами-побратимами та затвердили основні напрями роботи на 2019 рік для обміну найкращими практиками у сферах економіки, освіти, культури, спорту і туризму", - повідомляє прес-служба Харківської міськради у вівторок.

Меморандум, зокрема, передбачає спільне направлення заявки на проект NAKOPA за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (впровадження енергоефективних технологій у Харкові), проведення Днів культури міста Харкова в Нюрнберзі (театральні виступи, художня виставка, виступи харківських музичних гуртів), надання німецькою стороною благодійної допомоги медичним та соціальним установам Харкова.

Також планується участь представників муніципалітету Нюрнберга в Міжнародному туристичному форумі в Харкові, а підприємців і представників муніципалітету Нюрнберга - в Днях Нюрнберга в місті Харкові та Німецько-українському економічному форумі. Передбачається, що музичний колектив із Нюрнберга візьме участь у концерті міст-побратимів Харкова з нагоди Дня міста та Дня Незалежності України, а харків'яни - у традиційному Різдвяному ярмарку міст-побратимів Нюрнберга.

Наприкінці листопада - на початку грудня 2019 року планується підписання нового меморандуму про співпрацю між Харковом і Нюрнбергом на 2020 рік.

Харків і Нюрнберг співпрацюють понад 25 років. Угоду про побратимські відносини між містами було підписано 29 квітня 1990 року, а оновлений договір - 7 липня 1999 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА