18:58 04.11.2018

У поліції очікують, що затримані організатори нападу на Гандзюк дадуть додаткові свідчення про замовників злочину

2 хв читати
У поліції очікують, що затримані організатори нападу на Гандзюк дадуть додаткові свідчення про замовників злочину

Керівник Нацполіції України Сергій Князєв заявляє, що слідство очікує від затриманих у справі про напад на в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк додаткових свідчень про замовників злочину в зв'язку з загибеллю активістки.

"Сьогодні в опіковому відділенні лікарні Києва померла Катерина Гандзюк. Остаточний висновок про причини смерті будемо мати після проведення судово-медичної експертизи. Втім очевидно: смерть Катерини - це наслідок зухвалого нападу, що стався на неї 31 липня цього року в Херсоні ... В зв'язку зі смертю потерпілої очікуємо, що затримані організатори нападу нададуть додаткові свідчення про те, чиє замовлення вони виконували", - написав С.Князєв на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у неділю ввечері.

Він нагадав, що за даним фактом поліція затримала п'ятьох співучасників злочину, які були заарештовані. Серед них - безпосередній організатор і виконавець.

"Оскільки слідство майже завершено, вся доказова база зібрана, найближчим часом матеріали кримінального провадження передамо до суду. Якщо провину затриманих буде доведено - їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Тобто що стосується організатора і виконавців - свою роботу поліція виконала", - підкреслив С.Князєв.

Водночас, нагадав він, з ініціативи Генеральної прокуратури, Служба безпеки України розслідує кримінальне виробництво і працює над встановленням замовника цього нападу.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб мотиви цього злочину були встановлені, а замовники - притягнуті до відповідальності", - запевнив С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Відсутність Байдена на Саміті миру - це "не дуже сильне рішення, якому Путін буде аплодувати особисто. Причому стоячи"

Зеленський у Брюсселі телефоном обговорив із Мішелем підготовку Саміту миру

Прем'єр-міністр Бельгії Де Кроо про допомогу Україні: Робити треба більше, швидше і краще

Прем'єр Бельгії про майбутні поставки F-16 Україні: ЗСУ можуть їх використовувати на українській території

Україна повністю відновила 512 зруйнованих від початку війни медзакладів

Помер народний артист України Богдан Козак

Потерпілі у справі про розгін Майдану після оскарження закриття справи в Україні можуть звертатися до ЄСПЛ - адвокат

Нідерланди хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі - Міноборони

Де Кроо про підписану з Україною угоду про гарантії безпеки: Бельгія рішуча у своїй підтримці Україні

Повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям ЗС РФ, які вбили місцевого жителя під час окупації Миколаївської області, - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА