07:03 01.11.2018

Столична мерія з 1 листопада розпочне тестування електронного квитка для проїзду в громадському транспорті

2 хв читати
Столична мерія з 1 листопада розпочне тестування електронного квитка для проїзду в громадському транспорті

З 1 листопада в столиці починається тестування роботи електронного квитка, який діятиме на всі види громадського транспорту на основі безконтактної електронної пластикової карти, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"З 1 листопада ми починаємо тестувати роботу електронного квитка. Нам треба на практиці побачити, як працюватиме система, де є слабкі місця, де проблеми. Щоб усунути їх, щоб система запустилася повноцінно", - цитують заяву В.Кличка на сторінці мерії в середу.

Він додав, що вже встановлено близько 1200 валідаторів - спеціальних зчитувальних пристроїв - у наземному громадському транспорті і модернізована частина турнікетів у метро. Мер пояснив, що е-квиток - спеціальна проїзна картка, придбавши яку, в подальшому можна буде поповнювати засобами на проїзд.

"Пасажиру достатньо лише піднести квиток до валідатора. Проїзд оплачений", - зазначив В.Кличко.

При цьому контролери матимуть спеціальні прилади для перевірки транспортної картки пасажира.

Відзначається, що купити карти можна буде в касах "Метрополітену", "Київпастрансу", муніципальних і комерційних кіосках (Союздрук, ТурІнфо, Т-Кіоск). Планується, що канали продажу карток будуть розширюватися за рахунок нових агентів з продажу.

"Для пасажирів єдиний квиток на всі види транспорту - це зручність і комфорт. Е-квиток - це і підвищення рівня безпеки на дорозі. Водій зможе повністю зосередитися на своїх професійних обов'язках, а не працювати паралельно ще й кондуктором", - пояснив мер.

Він зазначив, що введення електронного квитка дозволить столичній владі здійснювати облік реального пасажиропотоку, завдяки якому буде зрозуміло, хто, куди і скільки пасажирів перевіз.

"Це допоможе нам оптимізувати маршрути. А також - вирішити проблему компенсацій за пільговий проїзд. І найголовніше - електронний квиток - це контроль за обігом коштів на транспорті. Виведення великих сум готівки з "тіні", - підкреслив В.Кличко.

Разом з тим, він зазначив, що київська підземка стала п'ятою в світі, де почала працювати система безконтактних платежів банківською карткою. "За час впровадження цієї системи - з червня 2015 року - пасажири 25 млн разів скористалися платіжною карткою для безконтактного проходу в метро", - зазначив мер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА