19:48 23.10.2018

Ізраїльська розвідка виявила в Іраку споруджувані об'єкти КВІР з виробництва та модернізації балістичних ракет

1 хв читати
Ізраїльська розвідка виявила в Іраку споруджувані об'єкти КВІР з виробництва та модернізації балістичних ракет

Іран будує на території Іраку об'єкти з виробництва та модернізації своїх ракет, повідомила у вівторок газета "Ісраель Хайом" з посиланням на ізраїльську розвідку.

За даними розвідки, Корпус вартових ісламської революції (КВІР) вже передав партію балістичних ракет середньої дальності іракському шиїтському угрупуванню "Хашк аль-Шаабі".

Раніше в жовтні, пише видання, повідомлялося, що США вирішили закрити своє представництво в третьому за величиною місті Іраку Басрі, населеній переважно шиїтами, після отримання інформації про підготовку КВІР атаки на представництво.

Ізраїльський міністр зі стратегічних питань і внутрішньої безпеки Гілад Ердал у свою чергу не виключив, що Іран може використовувати Ірак для ракетного нападу на Ізраїль.

"Будь-якої хвилини Іран може спровокувати заворушення, які поширюватимуться на Сирію і Ліван, і ми не можемо виключати ймовірності того, що Іран використовує Ірак як плацдарм для ракетних обстрілів Ізраїлю", - сказав міністр, якого цитує "Ісраель Хайом".

Він повідомив, що в Лівані проіранська радикальна організація "Хезболла" має на озброєнні близько 150 тис. ракет.

У свою чергу шеф ізраїльської зовнішньої розвідки "Моссад" Йосі Коен заявив: "якщо не вдасться витіснити Іран з Близького Сходу, всі ми зіткнемося з ситуацією, коли іранські сили поширяться безконтрольно у всьому регіоні і навіть в секторі Гази".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА