16:13 23.10.2018

Наслідний принц Саудівської Аравії був відсутній на відкритті економічного форуму в Ер-Ріяді

3 хв читати

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд, ім'я якого часто згадують у зв'язку з гучним вбивством журналіста в Туреччині, не був присутній на відкритті форуму Future Investment Initiative, повідомляє у вівторок агентство "Ассошіейтед прес".

"Принц Мухаммед не був присутній на початку конференції. Міжнародний тиск проти нього зростає, а критики підозрюють його у замовленні вбивства Хашкаджі або як мінімум у тому, що він знав про нього", - пише агентство.

Воно зазначає, що форум - "дітище" наслідного принца, "спрямоване на залучення іноземних інвестицій в королівство, щоб допомогти в створенні вкрай необхідних робочих місць".

У минулому році принц виступав на форумі.

Міністр енергетики, промисловості і природних ресурсів Саудівської Аравії Халед Аль-Фалех на форумі привітав партнерів.

"Ті партнери, які сьогодні з нами сьогодні продовжують подорож...зрозуміють, наскільки прихильне королівство своїм партнерам, які дотримуються обраного курсу", - сказав міністр.

Саудівська Аравія, незважаючи на інцидент із журналістом, продовжить реалізацію стратегії-2030 передбачає поступовий відхід економіки країни від нафтової залежності, повідомив Х.аль-Фалех.

"Ми знаємо, що ці дні є сумними для нашої країни, в якій ми переживаємо кризу, і з цим болісним випадком, що стався в Туреччині. Я не можу виправдати нікого. Громадяни занепокоєні тим, що сталося", - сказав він.

У вівторок, незважаючи на те, що на форум не приїхали багато ключових бізнесменів з США та інших країн Заходу, з партнерами з Росії та Азії були підписані угоди на $50 млрд, зазначає агентство.

"Я думаю, що ця конференція відкриє шляхи для азіатських і російських інвестицій в саудівську економіку незалежно від того, чи буде вирішена криза", - зазначив глава підрозділу Близького Сходу і Північної Африки Eurasia Group Айхам Камел.

Сайт форуму в понеділок зламали невідомі хакери. За даними видання "Бізнесінсайдер", вони розмістили на головній сторінці сайта картинку, що зображує наслідного принца Саудівської Аравії із закривавленою шаблею, який стоїть позаду схиленого на коліна Дж.Хашкаджі.

Під зображенням хакери помістили підпис, що закликає до застосування санкцій щодо влади Саудівської Аравії, "яку треба притягти до відповідальності за варварські і нелюдські дії, такі як вбивство власного громадянина Джамаля Хашкаджі і тисяч безневинних людей в Ємені".

Того ж дня нормальний вигляд сайта відновили, однак проблеми з його роботою спостерігалися і у вівторок.

Форум, відомий як "Давос у пустелі", триває у столиці Саудівської Аравії 23-25 жовтня і має зібрати представницький склад учасників. Однак багато хто з них в останні тижні відмовилися від поїздки до Ер-Ріяда на тлі зникнення журналіста Дж.Хашкаджі.

Про свою відмову брати участь у форумі, зокрема, оголосили міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер, головний виконавчий директор банку JP Morgan Джеймі Даймон і голова ради директорів Ford Motor Білл Форд. 20 жовтня свою поїздку в Саудівську Аравію, призначену на дні проведення форуму, відклала глава МВФ Крістін Лагард.

Дж.Хашкаджі, який працював оглядачем американського видання The Washington Post, зник 2 жовтня після того, як увійшов до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. У суботу саудівське державне телебачення повідомило, що Дж.Хашкаджі, згідно з першими результатами розслідування, загинув унаслідок бійки в будівлі консульства. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи в понеділок у парламенті, заявив, що смерть журналіста була спланованим вбивством.

Форум Future Investment Initiative відбувається за ініціативи та під патронажем наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана Аль Сауда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА