16:08 22.10.2018

Європейський союз мовників закликає уряд України профінансувати НСТУ в 2019 р. в повному обсязі

2 хв читати

Європейський союз мовників (The European Broadcasting Union, EBU) закликає уряд України профінансувати Національну громадську телерадіокомпанію України на 2019 рік у повному обсязі.

"Європейський союз мовників занепокоєний планами щодо подальшого скорочення фінансування суспільного мовлення в Україні на 43% у 2019 році. Незважаючи на те, що в законі "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні" чітко визначено бюджет суспільного мовника, в цьому році ПАТ "НСТУ" також отримало лише близько половини передбаченої законом суми", - наголошується в заяві організації на її сайті.

EBU також закликає український уряд забезпечити належне, чесне і незалежне фінансування НСТУ відповідно до законів України та європейських стандартів.

Як повідомлялося, Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) буде змушена закрити регіональні філії у разі недофінансування в 2019 році.

Так, у бюджетному плані на 2019 рік за підсумками його попереднього розгляду для НСТУ заплановано виділення лише 1,017 млрд грн із передбачуваних законодавством 1,8 млрд грн.

У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік для НСТУ передбачено 776 млн грн, що, за заявою керівництва НСТУ не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018 року.

У вересні НСТУ звернулася до керівного складу компанії, а також до співробітників центральної дирекції з проханням скористатися відпусткою без збереження заробітної плати строком на 8-15 днів через критичний дефіцит коштів на рахунках компанії, які виникли унаслідок бюджетного недофінансування в 2018 році.

Раніше КРРТ відключив мовлення "UA: Перший" за борги.

НСТУ також неодноразово заявляла про недостатнє фінансування роботи суспільного мовлення в 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА