18:31 19.10.2018

Затримку з видачею ID-карт для іноземних громадян буде вирішено наступного тижня

1 хв читати
Затримку з видачею ID-карт для іноземних громадян буде вирішено наступного тижня

Поліграфічний комбінат "Україна" (Київ) виготовив 7 тис. ID-карт для іноземних громадян, що надасть можливість вирішити проблему із затримкою видачі таких документів, повідомив глава Державної міграційної служби Максим Соколюк.

"Виготовлено та направлено до регіонів 7 тис. посвідок на проживання. У Києві заплановано видачу 300-400 таких ID-карт. Були затримки на виробництві, але ми все це вирішили", - сказав він під час "круглого столу", організованого європейською бізнес асоціацією (ЄБА) у п'ятницю.

М.Соколюк уточнив, що наступного тижня документи мають надійти до регіонів.

Затримка з видачею ID-карт пов'язана з впровадженням нового зразка документа – посвідки на проживання, що містить біометричні дані, як це передбачено урядовою постановою, що набула чинності з 1 червня 2018 року. "Тимчасово міграційна служба видавала свідоцтва старого зразка до жовтня, а з жовтня задекларувала видачу нових. Документи на їх оформлення почали приймати з середини вересня. У тих, хто їх подав, виникли проблеми з отриманням", - пояснила партнер юридичної компанії Nexia DK Христина Онищенко

"Таким чином, сьогодні ті іноземні громадяни, які подали документи для оформлення нових свідчень, перебувають в Україні законно, але не мають документа, що підтверджує це", - зазначила вона.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА