12:09 18.10.2018

Денісова просить директора ФСБ РФ сприяти поверненню в Україну трьох членів екіпажу "ЯМК-0041", яких усе ще тримають у Криму

2 хв читати
Денісова просить директора ФСБ РФ сприяти поверненню в Україну трьох членів екіпажу "ЯМК-0041", яких усе ще тримають у Криму

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до директора Федеральної служби безпеки Російської Федерації Олександра Бортникова з проханням вжити заходів для повернення в Україну членів екіпажу судна "ЯМК-0041", українців Сергія Калиниченка, Олега Блока та Руслана Скрипника, яких надалі тримають на території анексованого Криму.

"Українців Сергія Калиниченка, Олега Блока та Руслана Скрипника продовжують незаконно утримувати на території анексованого Криму. А все через те, що правоохоронці агресора безпричинно відібрали у них паспорти для виїзду за кордон", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Омбудсмен зазначає, що після спливання майже шести місяців усі троє моряків і їхніх сім'ї фізично і морально виснажені.

"Стан здоров'я Сергія Калиниченка значно погіршився. Він страждає на долонний фіброматоз, який потребує кваліфікованого лікування. Олег Блок до затримання опікувався своєю 83-річною матір'ю. Вона зараз практично у безпорадному стані без сина: не має змоги самостійно доглядати будинок, купувати продукти харчування ", - написала Л.Денісова.

Крім того, за її словами, двоє дітей Р.Скрипника вже майже півроку перебувають без батька. "Зараз у родини немає коштів для утримання і навчання малечі, бо вони залишилися без годувальника", - наголосила омбудсмен.

Л.Денісова нагадала, що ще 11 вересня у ФСБ їй повідомили, що заходи процесуального примусу до цих трьох осіб не застосовувалися.

"Минулого тижня радник президента РФ на мій запит відповів, що закордонні паспорти в екіпажу судна ніхто не забирав і свобода їх пересування не обмежувалася. Але покинути територію Криму вони досі не можуть. Минулої неділі нам все ж вдалося повернути на підконтрольну Україні територію члена екіпажу Геннадія Отичка. Тож можливе повернення й інших. Олександр Бортников, якому я направила лист, має цьому посприяти", - написала уповноважений Верховної Ради.

Як повідомлялося, 16 жовтня член екіпажу затриманого в Криму судна "ЯМК-0041" Геннадій Отичко прибув в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА