13:02 14.10.2018

Активісти ОУН закидали пам'ятник Ватутіну в Києві яйцями

1 хв читати

Активісти Добровольчого руху ОУН, які прийшли на акцію "Заподіяння шкоди радянським пам'ятникам" в Маріїнський парк у центрі Києва, після пікетування пам'ятника учасникам Січневого збройного повстання перемістилися до пам'ятника генералу Миколі Ватутіну, в який кинули кілька курячих яєць.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", постоявши деякий час навпроти кордону правоохоронців, які по периметру охороняють пам'ятник М.Ватутіну, активісти кинули у бронзову статую кілька принесених з собою курячих яєць. Після цього учасники акції почали поступово відходити від пам'ятника і розосередилися по території парку.

Лідер Добровольчого руху ОУН Микола Коханівський під час акції заявив, що він і його прихильники мають намір послідовно домагатися того, щоб в Україні і, зокрема, в Києві були знесені всі радянські пам'ятники тим, проти кого боролися українські націоналісти. Учасники акції також висловили обурення у зв'язку з тим, що українська поліція охороняє ці пам'ятники.

Як повідомлялося, в Маріїнському парку в центрі Києва в неділю зібралося кілька десятків активістів, які відгукнулися на заклик лідера Добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського взяти участь в акції "Заподіяння шкоди радянським пам'ятникам, зокрема пам'ятнику Ватутіну". Спочатку вони зібралися біля пам'ятника учасникам Січневого повстання, принесли з собою драбини, троси. Обидва пам'ятники охороняє кордон правоохоронців у спецобмундируванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА