13:01 12.10.2018

Українське законодавство не дає інструментів для покарання людей за подвійне громадянство - Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе виступає за врегулювання на законодавчому рівні питання подвійного громадянства в Україні, але подвійне громадянство недопустиме для осіб, які перебувають на державній службі.

"Неможливо служити двом царям, неможливо служити двом державам, реалізовуючи політику держави. Тому, якщо хтось почав звільнятися, то це як мінімум позиція чесніша, ніж та, яка передбачає наявність двох паспортів двох держав і присяги на вірність ще якійсь державі", - сказала вона на брифінгу в п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про випадки звільнення закарпатських чиновників, які мають громадянство Угорщини, з огляду на внесення їх до списку на сайті проекту "Миротворець".

І.Климпуш-Цинцадзе наголосила, що в українському законодавстві чітко визначено, що Україна визнає лише одне громадянство, проте немає механізмів для покарання людей за подвійне громадянство.

"На жаль, наше українське законодавство не надає дієвих інструментів для того, щоб якимсь чином штрафувати, якимсь чином карати тих людей, які вирішили, що вони хочуть мати два громадянства", - додала віце-прем'єр.

З огляду на це вона вважає, що це питання мають опрацювати законодавці України.

"Але на державній службі і відповідно до закону про державну службу я не бачу способу, за якого люди можуть собі дозволити працювати з двома або трьома паспортами", - наголосила віце-прем'єр.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність розпочати в Україні дискусію про запровадження інституту подвійного громадянства в країні. Він зазначає, що це питання виходить за рамки і ситуації з прийомом українських громадян в угорське громадянство в м. Береговому Закарпатської області, і українсько-угорських відносин. Зокрема, П.Клімкін виступає за зміни до законодавства в питанні подвійного громадянства.

10 жовтня посла України в Угорщині Любов Непоп викликали до угорського МЗС з огляду на публікацію на сайті проекту "Миротворець" списку закарпатських чиновників, що мають паспорт громадянина Угорщини.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА