16:12 11.10.2018

Поліція назвала версії замаху на харківського бізнесмена

2 хв читати

 Генеральний директор Юридичної компанії "Легіон" Володимир Безрук, поранений у середу ввечері біля виходу зі спортклубу Yod у Харкові, перебуває в стабільному стані, але зі слідчими ще не спілкувався, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех.

"Постраждалому виконано операцію, стан його стабільний. Чекаємо, що лікарі дозволять спілкування з зазначеною особою", - сказав О.Бех на брифінгу в четвер.

За його словами, куля влучила в праву частину грудної клітки через шосте ребро й зачепила артерію, через що поранений втратив багато крові, але лікарям вдалося стабілізувати його стан.

О.Бех повідомив також, що поліція виявила автомат, з якого міг бути поранений В.Безрук. "Це автомат АКМ із розкладним прикладом. У ньому був 1 патрон і в магазині автомата містилися ще 23 бойові патрони (калібр 5,45)", - сказав О.Бех.

Наразі зброю направлено на експертизу.

Як повідомив О.Бех, слідство розглядає кілька версій, зокрема замах на умисне вбивство, скоєний у зв'язку з комерційною професійною діяльністю (на потерпілого зареєстровано чотири фірми, пов'язані з охоронною, юридичною діяльністю, а також аграрною сферою), замах на вбивство через боргові зобов'язання і потерпілого, і осіб, які були винні гроші йому, замах на вбивство через корисливі мотиви, помсту або через розподіл сфер впливу на аграрному ринку. Крім того, слідство розглядає версії замаху на вбивство на замовлення і замаху з метою залякування, шантажу, помсти або впливу іншого характеру на людей з оточення В.Безрука.

За даними слідства, до замаху на бізнесмена за ним здійснювалося незаконне стеження.

"Є інформація, що намагалися вчинити замах на нього, але до використання зброї справа не дійшла", - сказав О.Бех.

За даними слідства, стріляла одна людина, але в неї були спільники. Поліція не виключає, що вогонь вівся з машини, і вважає, що той, хто стріляв, мав намір саме вбити, а не налякати бізнесмена. "Метою було саме вбивство. Характер пострілів і відстань (близько 56 метрів) давали реальну можливість із використанням автоматичної зброї саме вбити цю людину. Всі постріли було зроблено купно, тобто той, хто стріляв, має відповідні навички використання зброї", - сказав О.Бех.

Як повідомлялося, в Харкові в середу ввечері на виході зі спортивного клубу Yod невідомі відкрили вогонь з автоматичної зброї по бізнесменові. Потерпілого з пораненнями доправили до лікарні, а в місті введено оперативний план "Сирена".

Поліція кваліфікувала напад як замах на умисне вбивство.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, поранений - гендиректор юридичної компанії "Легіон" В.Безрук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА