12:19 11.10.2018

Сапери очистили понад 70% адмінтериторії арсеналу поблизу Ічні - Міноборони

2 хв читати
Сапери очистили понад 70% адмінтериторії арсеналу поблизу Ічні - Міноборони

Понад 70% адміністративної території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області, де в ніч на вівторок розпочалася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, наразі вже знешкоджено, повідомляє начальник Управління комунікацій та друку Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

"З 10 жовтня на території арсеналу працюють 10 груп розмінування, які здійснили поверхневе очищення понад 70% адміністративної території арсеналу. Робота триває", - написав О.Чернобай на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він додав, що в населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою виявлення й очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів

За даними Міноборони, у четвер станом на 8:30 два пожежних літаки ДСНС здійснили три скидання води (24 тонни), а до 10:30 - вже дев’ять скидів. 10 жовтня літаки здійснили 21 скидання води. Наразі на технічній територій арсеналу працюють дев’ять пожежних танків, три інженерних машини розгородження, два вищезазначених пожежних літаки авіації ДСНС і дев’ять пожежних машин.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба (Ічнянський р-н Чернігівської обл.) надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ та цивільного населення в результаті вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 особи. У ДСНС повідомили про фактичну евакуації понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість унаслідок НП.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

У ніч на четвер у Міноборони заявили про ліквідацію пожежі на технічній території арсеналу в повному обсязі. Також було зазначено, що підрозділи ЗСУ спільно з ДСНС здійснюють дії з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від мінно-вибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Група Єрмака-Расмуссена пропонує встановити часові рамки вступу України до НАТО - до липня 2028 року

ВР пропонують звернутися до Кабміну оприлюднити інформацію про місцеперебування військовозобов'язаних - близьких родичів керівників органів держвлади

Міністр оборони розповів представникам британської Лейбористської партії про потреби ЗСУ

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

Для нас важливо, щоб США взяли участь у Саміті миру - Зеленський

На фронті від початку доби відбулося вже 73 бойових зіткнення, на харківському напрямку було вже 8 ворожих атак, на покровському 24 - Генштаб

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю в прифронтових районах

У Харківській області з-під обстрілів евакуйовано понад 7,5 тис. мирних жителів, зокрема 568 дітей - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА