11:58 10.10.2018

Інтенсивність вибухів на арсеналі поблизу Ічні становила вранці один у три хвилини - Полторак

2 хв читати
Інтенсивність вибухів на арсеналі поблизу Ічні становила вранці один у три хвилини - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що інтенсивність вибухів на арсеналі в Ічнянському районі Чернігівської області станом на ранок середи становила приблизно один у три хвилини.

"Інтенсивність вибухів на сьогодні на ранок становить один вибух у три хвилини. Був іще потужний вибух уночі", - сказав С.Полторак на засіданні Кабміну в середу.

За його словами, особовий склад розпочав не тільки гасіння пожежі, а і проведення інженерної та повітряної розвідки, розмінування проходів для пожежної техніки.

"Зранку розпочала гасіння пожежі авіація ДСНС... Є ще задимлення на арсеналі, але я думаю, що найближчим часом ми будемо здатні ліквідувати цю подію", - сказав С.Полторак.

Як повідомлялося, раніше в середу начальник управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чернобай повідомив про зменшення періодичності вибухів до одного вибуху в 10 хвилин.

Інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба (Ічнянський р-н, Чернігівська обл.) надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Станом на 7.00 ранку інтенсивність вибухів становила 2-3 в секунду. Вдень вона значно знизилася - до 1 вибуху в хвилину.

Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність жителів, що підлягають евакуації, становить 18 794 особи. У ДСНС повідомили про фактичну евакуацію понад 12,3 тис. людей. Крім того, в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися по медичну допомогу у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість унаслідок НП.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА