20:00 09.10.2018

Денісова просить Москалькову терміново проінформувати її про реальний стан здоров'я політв'язня Балуха

2 хв читати
Денісова просить Москалькову терміново проінформувати її про реальний стан здоров'я політв'язня Балуха

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново проінформувати її про реальний стан здоров'я політв'язня Володимира Балуха, якого незабаром етапують з Криму на територію Росії.

"Володимир Балух на 205-му дні голодування припинив свій протест. Таке рішення українець прийняв на час етапування до колонії. Кримчанин також зазначив, що використовував "останній шанс знайти в каральній системі окупанта хоча б щілину, де б жевріли паростки здорового глузду або натяку на честь", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За її словами, В.Балуха перевезуть із СІЗО Сімферополя (окупований Крим) на територію РФ для відбування покарання.

"Насторожує те, що політв'язень відмовився і надалі споживати тюремну їжу, а також носити одяг засуджених. Тому я вимагаю від Тетяни Москалькової невідкладно поінформувати мене про реальний стан здоров'я Володимира Балуха. Зараз для нього повна відмова від їжі, як і прийом її без належного медичного супроводу, можуть стати фатальними ", - зазначила Людмила Денісова.

Раніше цього дня керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник та архієпископа УПЦ КП Климент, повідомили, що В.Балух написав звернення, в якому розповів про свій важкий фізичний і психічний стан, і про своє рішення припинити голодування, що триває з 19 березня 2018 року .

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха було заарештовано 8 грудня 2016 року в своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого РФ Криму. Російська влада пред'явила йому обвинувачення в зберіганні боєприпасів.

В. Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої до нього справи.

5 липня в Криму підконтрольний РФ "Роздольненський районний суд" засудив українського активіста В.Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що В.Балух скоїв злочин у зв'язку з "неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами".

3 жовтня 2018 року так званий "верховний суд" Криму скоротив термін українському політв'язню Володимиру Балух, і постановив, що українець має провести в колонії чотири роки 11 місяців замість 5 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

У Нікополі внаслідок обстрілів загинули 2 людини, 8 постраждали - голова ОВА

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА