15:57 09.10.2018

Правозахисники заявляють про утиски прав УПЦ-КП у Криму

2 хв читати
Правозахисники заявляють про утиски прав УПЦ-КП у Криму

В окупованому РФ Криму утискають права релігійних меншин, зокрема Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП), повідомляють в Українській Гельсінській спілці з прав людини.

"Порушень прав людини стає все більше на півострові. Зокрема, ми спостерігаємо згубну тенденцію порушення прав і тиск на релігійні меншини. Одна з таких релігійних меншин - це Українська православна церква Київського патріархату на території Криму", - сказала на прес-конференції юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Анастасія Мартиновська.

Вона наголосила, що фактором переслідування УПЦ-КП у Криму є проукраїнська позиція і небажання перереєструватися за російським законодавством.

У свою чергу архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент заявив, що на початок 2014 року в Криму було зареєстровано 46 релігійних громад, два братства, один монастир і 25 священиків. "Наразі, по суті, у нас залишилося дев’ять приміщень, в яких ми здійснюємо богослужіння. Це все пристосовані приміщення, куплені в період з 2000-го до 2014 року й оформлені безпосередньо під управлінням Кримської єпархії. І на сьогодні залишилося п’ять священиків", - розповів він .

За словами архієпископа, УПЦ-КП у Криму не перереєстрована, "це була принципова позиція щодо нашої діяльності на території Криму".

Архієпископ додав, що управління Кримської єпархії за допомогою адвокатів веде чотири позови проти РФ: два стосуються Міноборони РФ і два - щодо майна в Сімферополі.

За словами адвоката, експерта ГО "Регіональний центр прав людини" Сергія Зайця, наразі зібрано докази захоплення храму УПЦ-КП у Севастополі, Перевальному і захоплення приміщень у Сімферополі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА