11:42 01.10.2018

Борис Ложкін нагородив голову Всесвітнього єврейського конгресу медаллю Шептицького

2 хв читати

27 вересня у Нью-Йорку президент Єврейської конфедерації України, віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін та голова "Українсько-єврейської зустрічі" (Ukrainian Jewish Encounter) Джеймс Темертей нагородили президента Всесвітнього єврейського конгресу Рональда Лаудера почесною медаллю імені Митрополита Андрія Шептицького. Про це повідомляє ЄКУ.

Єврейська конфедерація України — об’єднання незалежних громадських, благодійних та релігійних єврейських організацій — була створена у 1999 році. У 2013 році ЄКУ заснувала власну нагороду, медаль Шептицького. Медаллю нагороджуються громадські діячі, що здійснили значний внесок  у справу українсько-єврейського порозуміння і співпраці. Лауреатами медалі є Джеймс Темертей, Віктор Пінчук та Іван Дзюба.

Митрополит Андрій Шептицький, на честь якого названа нагорода, у роки ІІ світової війни був лідером Української греко-католицької церкви, визнаним Праведником народів світу, який допоміг врятувати більше 150 єврейських життів. Шептицький переховував євреїв у своїй резиденції та монастирях.

У церемонії нагородження взяв участь один з врятованих Митрополитом Шептицьким дітей — доктор Леон Чемейдс.

"ЄКУ вшановує Рональда Лаудера за його віддану службу на благо єврейського народу, включаючи роботу з розвитку єврейського життя, культури і освіти в усьому світі", — повідомляє ЄКУ.

"Рональд Лаудер допоміг об'єднати всю єврейську громаду України за допомогою освітніх закладів, таких як табір Шува, єврейські денні школи і дитячі садки; а також створити сучасну систему моніторингу безпеки для захисту єврейської громади", — відзначив Борис Ложкін.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

Окупанти вранці продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА